Om

Commerical Data Servers

Commercial Data Servers AS (CDS) er et norsk it-selskap som i en årrekke har levert IT-infrastruktur til private og offentlige virksomheter.  I nesten 50 år har CDS hatt fokus på å tilby kompetanse og kostnadseffektive løsninger til kunder som har ansvar for drift av  virksomhetskritisk infrastruktur.

Historien om CDS startet i 1972  da den amerikanske produsenten av store datamaskiner, (mainframes), Amdahl etablerte seg i Norge. I år 2000 ble Amdahl Corporation solgt til det Japanske selskapet Fujitsu og deretter ble Amdahls datterorganisasjoner avviklet i de fleste landene i Europa – herunder Norge. CDS overtok kompetansen og kundeforpliktelsene fra det norske datterselskapet for å bygge et norsk kompetansehus for forretningskritisk databehandling.

Ettersom CDS hadde røtter i stormaskinmiljøet ble vi i år 2000 også IBM Business partner på System Z og IBM System Storage.

CDS har også lang lang erfaring med automatisert drift klienter,  endepunkter. Ved hjelp av HP Radia og senere IBM/HCL BigFix har administrert tusenvis av endepunkter og bistått våre kunder med å få god oversikt, kontroll og sikkerhet på alle servere, pc-klienter og mobile enheter. Ved hjelp av kostnadseffektive verktøy kan vi distribuere patcher, programvarepakker og OS-image til tusensvis ev endepunkter på en en enkel og sikker måte.

CDS har levert SUN/Oracle-produkter og løsninger siden 1997. Vi er Oracle Gold-partner og leverer alle typer Oracle-produkter, fra lagring til applikasjon – og alt er sertifisert for sameksistens.CDS har spesialister på Ops Center og virtualisering av Solaris-instanser.

AD 2000

Ansatte i Amdahl Norge kjøper den lokale virksomheten og etablerer CDS for å videreføre salg og vedlikehold av Amdahl-maskiner og vedlikehold – dette i tillegg til det godt etablert engasjementet med Sun Microsystems og Novadigm (Radia).

AD 2001

Fujitsu stanser videre utvikling av Amdahls maskinportefølje, mens CDS forsetter å vedlikeholde installert maskinpark. Dette året blir CDS IBMs eneste partner på stormaskin i Norge.

AD 2004

Hewlett Packard kjøper Novadigm/Radia, og CDS blir HPs eneste norske partner på HP Client Automation.

2009

Oracle kjøper Sun Microsystems, og CDS blir Oracle Gold Partner.

AD 2013

Oracle kjøper Sun Microsystems, og CDS blir Oracle Gold Partner.

AD 2017

CDS utvider Endpoint Management-porteføljen med IBM BigFix.

2001

Etablert

5 000 000 +/-

Årlig omsetning – NOK

Oslo

Hovedkontor

5

Medarbeidere

Våre samarbeidspartnere

CDS og HCL har vært partnere siden 2019 da HCL overtok BigFix fra IBM. HCL er en global IT-leverandør av IT-tjenester som tilbyr løsninger, tjenester for IoT, cloud, automatisering av prosesser, cybersecurity, analyse og infrastruktur management, og samarbeidsløningen Lotus Notes.

CDS og IBM har vært forretningspartnere i over 20 år. I samarbeid med IBM Norge AS kan CDS levere alt fra kraftige krypteringkort, lagringsløsninger, tapeløsninger for backup så vel som robuste stormaskiner som IBM LinuxOne og IBM System Z, samt IBM Power System.

CDS og IBM har vært forretningspartnere i over 20 år. I samarbeid med IBM Norge AS kan CDS levere alt fra kraftige krypteringkort, lagringsløsninger, tapeløsninger for backup så vel som robuste stormaskiner som IBM LinuxOne og IBM System Z, samt IBM Power System.

CDS og Attend IT har samarbeidet om å leverense av IT-tjenester, salg av IT-utstyr og hsoting av nettsteder siden 2018. Atten IT forestår leveranse servertjenster fra sitt hostingsenter i Oslo. Attend IT kjernevirksomhet er å levere tjenester relatert til Microsoft 365.